Vélemények

A ceruzafogó rendben megérkezett a mai napon. A lánykánk nagy lelkesedéssel próbálgatja, pedig korábban morcosan elutasította a háromszögletű ceruzafogót. Igaz, “újra kell tanulnia” rajzolni, de most először motiváltnak, és nem elkeseredettnek látom.
Minden érintett szülőnek meg kellene ismernie ezt a nagyszerű eszközt – köszönet érte!
Czmerk-Prisztács Edit, Budapest (2019)

Tényleg nagy segítség a ceruzafogó a fiamnak az íróeszköz helyes fogásában. Sokkal stabilabban tartja vele a ceruzát. Köszönöm szépen.
Theiler Anita, Jánossomorja (2018)

Szerintem ez egy fantasztikusan jó találmány, én nagyon szeretem használni, s azoknak is nagyon tetszik, akiknek nincs gondjuk a ceruzafogással. Örömre derítőek a színek, jó, hogy mindenki a kedve szerint választhat az óra elején. Ha a tanár a pszichés “falakat” le tudja bontani a tanítványban és a szülőben, akkor ennek a kis eszköznek a használata valóban csodákra képes.
Tempfliné Sal Erzsébet, gyógypedagógus, Budapest (2017)

3 iskoláskorú lány használja az eszközt. Nem tudták hosszú ideig tartani az íróeszközt, rosszul fogták a ceruzát, vonalvezetési nehézség (tremor, nyomatékingadozás, túl erős, túl halvány). Jelentős javulást tapasztalok, szebb az íráskép, nem fárad a kezük. Mindenképp ajánlani tudom!
Béresné Marinka Irén (2016)

Kislányom (3,5 éves) annyira örült, amikor megkapta a ceruzafogókat, hogy azóta le sem teszi, ma reggel még az oviba is elvittük…
Rizk Judit, Budapest (2015)

Óvónéni vagyok, vegyes korcsoportú gyerkőceim vannak. Komoly fejtörést okozott eddig a helyes ceruzafogás tanítása. A múlt héten kaptam meg a fogássegítőket. Kicsit előre alapoztam, mikor meséltem a gyerekeknek, hogy várjuk a postás bácsit, mert meglepit fog hozni. Izgatottan bontottuk ki a borítékot. A gyereknek nagyon tetszettek a szép színek. Aztán pici kedvcsináló után beüzemeltük a meglepiket. Lelkesen igazgatták a kis ujjaikat a kis mélyedésekbe. És azóta is szívesen rajzolnak vele még azok is, akiknek amúgy jó a ceruzafogásuk. Számomra hatalmas meglepetést okozott, hogy az a kislányom, akinek több, mint egy éve képtelenek voltunk a ceruzafogását javítani, egy hét után ma egy segítő nélküli ceruzát HELYES FOGÁSSAL használt! EZ egy nagyszerű eszköz, hálás köszönet érte!
Horváthné Harich Bea, Bóbita Óvoda, Budapest XVIII. kerület (2014)

A ceruzafogóval sikerült korrigálni az unokám helytelen (furcsa) technikáját, köszönet érte!
Hugyina Zoltánné, Kisvárda (2014)

A ceruzafogó megérkezése óta sokkal többet és szívesebben rajzol a kisfiam.
Márkus Edina Ph.D, Debreceni Egyetem (2014)

Pár használat után, már elég ügyesen fogja a ceruzát a ceruzafogó nélkül is, legnagyobb megelégedésemre. Szuper kis “kütyü” nagyon örülök, hogy rátaláltam!
Juhászné Preiszler Beáta, Budapest (2014)

Kipróbáltuk a ceruzafogókat, nagyszerűnek találjuk. A gyerekek kicsit érdekesnek, de egyben furcsának is, hiszen ujjacskáikat nem tehetik akárhova! 🙂
Skoda Mária, Piarista Iskola, Nagykanizsa (2014)

A ceruzafogókat használtuk két gyermekemnél is. Jó hasznát is vettük, de csak itthon, ugyanis az iskolában nem igazán értékelték a pedagógusok, amikor a gyerekek elvitték. Ezt szomorúan tapasztaltam. A ceruzafogókat félretettem egy rövid időre, mert a 3. gyerkőcömnek, aki most óvodás, még jó szolgálatot tehet.
Teljes mértékben meg voltam vele elégedve, jó az anyaga, remekül ki van találva.
Farkasné Deres Andrea, Letenye (2014)

A ceruzafogók nagyon-nagyon jól működnek a kis tanítványaimnál. A “gyerekeim” elnevezték robotujjnak. Nemcsak az íráshoz használják, de fergeteges szerepjátékokat is játszanak velük. Csak halkan jegyzem meg, értelmileg akadályozott első osztályosok.
Vargáné Kerti Anikó, gyógypedagógus, Kisújszállás (2014)

A ceruzafogót a fiam (5 éves volt a rendeléskor) nagyon rövid ideig volt hajlandó használni. Rájött, hogy túl sokáig tart a különböző színű ceruzákra átpakolni. Kedvcsinálónak jó volt, érdekes volt, a gyerekeket érdekelte, hogyan lehet vele rajzolni. Ugyanakkor ennek is köszönhetően – elkezdte rendesen fogni a ceruzát.
A ceruzafogót a lányom (3 éves) is kipróbálta, szerette, és azóta ő sem fogja helytelenül a ceruzát. A ceruzafogók egy fél év elteltével is kitűnő állapotban vannak.
Nagy Katalin, Debrecen (2014)

Nekem nagyon tetszik a ceruzafogó. Milyen jó lett volna, ha én is ezzel tanultam volna írni anno!
Mátyásiné Pócsik Angéla, Nyíregyháza (2014)

Kolléganőnk vett karácsony előtt ilyen ceruzafogót Önöktől és nagyon dicséri, ill. a szülők és a gyerekek is nagyon hasznosnak találják. A háromszög alakú csúszkál és nem minden vastagságú eszközre illik, de ez mindig mindenre passzol és stabilan áll.
Nagyon örülünk, hogy végre ráakadtunk. Nem túlzás, ha azt mondjuk, minden második gyerek nem képes jól fogni az íróeszközt, aki nálunk megfordul, persze mi csak a “sűrűjével” találkozunk…..Legyen az óvodás, vagy már 3-4. osztályos, ill. felsős, ha rosszul rögzült az eszköz fogása, akkor nagyon feszes lesz az egész ízületi rendszer (vállból kiindulva egészen az ujjakig), ami felelős az írómozgásért. Végre egy olyan eszköz, ami segíti a gyereket és szívesen használják is!
Hollenczerné V. Györgyi,
Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Győri Tagintézménye (2014)

Örömmel konstatáltam, hogy a ceruzafogó sokat segített kisfiamnak a fogás korrigálásában. Azt tudni kell, hogy azelőtt semmilyen módon nem tudtam rávenni gyermekemet, hogy helyesen fogja a ceruzát, és rendszerint azért hagyta abba az írást, mert a görcsös, rossz fogástól elfáradt a keze. Most viszont itthon, ha ír, azonnal azt a ceruzát veszi elő, amin a fogó van, és fáradhatatlanul rója a sorokat.
Szóval, köszönettel,  maximálisan elégedett vagyok. Várom a postát a második ceruzafogóval, hogy az iskolában is használhassa kisfiam ezt a remek
eszközt 🙂
Magyarosi Etelka, Budapest (2013)

Első tapasztalatok:
Gyors javulást láttam, megérezte, hogy kellene fogni a ceruzát és a későbbiekben maga figyelt oda a helyes tartásra. Persze azért még sokszor marokra fogja. Nem tudom, hogy ezzel függ-e össze, de a rajzolásában nagy javulást vettem észre. (bár az ovit is most kezdte)
Kondás Katalin, Budapest – szülő (2013)

katonalaszlone2
Köszönjük szépen a ceruzafogókat, nagyon örültek neki a gyerekek! Rövid idő alatt ráállt a gyerekek ujja a helyes ceruzafogásra. Az ismeretségi körben is többen rendeltek utána. Nagyon hasznos dolog!
Katona Lászlóné Hajni, Acsád (2013)

Korunkban, a high-tech korában, amikor a találmányok szinte csak a számítógépekhez kapcsolódnak, üdítő dolog egy olyan találmánnyal találkozni, ami teljesen új csavart visz egy olyan dologba, ami egyidős a civilizációval. Ez egy olyan találmány, ami nem high-tech, egyszerűen csak hatékony.
HomeSchool Magazine, USA (2012)

Az 5 éves fiam nem tudta jól tartani a ceruzát. Három évig ökölbe markolta a zsírkrétáit és a ceruzáit, és nem volt hajlandó változtatni. Amióta ezt a ceruzafogót használja, már le tudja írni a nevét, és ez tényleg olvasható. Már nem hajlandó enélkül színezni vagy írni. A kétéves fiam is használja, és már kezd felzárkózni a bátyja írási és színezési képességeihez. Hol volt eddig ez a termék? Nagy-nagy köszönet érte!
Jenny S., USA (2006)

Ceruzafogó ajánlók
Gyereketető
Családanyu
Lilla’s kids